Rendelés:
-70/940-9728
-30/995-9071
|
Hasznos tippek, infromációk- A tűzifát vágott állapotban, elsősorban egy kifejezetten ilyen célra kialakított (pl. jól szellőző faház, esetleg valamely, vagy több oldaláról nyílt, ugyanakkor a talajszinttől magasabban fekvő padlózattal rendelkező, kellőképpen fedett, esővédett) helyen tárolni, hogy elősegítsük a faanyag szárítását, szárazon tartását a felhasználásig. - Az éves tűzifát érdemes már tavasz végén, nyár elején beszereznünk, hogy, ha esetleg nedvesebb állapotban érkezne, legyen elegendő ideje a kiszáradásra, valamint, amennyiben rönk, vagy kugli fát rendelünk, aprítása is kényelmesebb, ha elég időnk van rá a szállítástól a felhasználásig. - A tűzifa zárt helyen (pl. pince, garázs) való tárolásakor fokozottan ügyeljünk a szellős rakásra, valamint a rendszeres szellőztetésre, hogy elejét vegyük a nyirkosodásnak és penészesedésnek. - Megeshet, hogy szállításkor a beérkező mennyiséget erdei köbméterben határozzák meg, ezért érdemes tudni az erdei és a valódi köbméter közötti átváltást, mely a következő: 1 erdészeti köbméter = 1,75 normál köbméter, azaz 1 köbméter színtiszta fa. 1 normál köbméter tehát 0,57 erdészeti köbméter, azaz 0,57 köbméter tiszta fa. - Ha esetleg nedvesebb fával kényszerülünk tüzelni, a tűztérbe való helyezést megelőzően néhány órára tegyük a fahasábokat közel a fűtőtesthez, vagy egyenesen annak tetejére, így "mesterségesen" kiszárítva azokat, a magasabb hőfok elérése érdekében.CikkekAkácfa, a legjobb tűzifák egyike!A Magyarországon leggyakrabban kapható, tűzifaként is hasznosítható fajtákról általánosságban Károsítja-e a fakitermelés az erdőt? Hogyan fűtsünk hatékonyan fával? A fa, mint megújuló energiaforrás |